24 Haziran 2012 Pazar

Legend Of Korra

Sozin's Comet'in son sahnesinden beri deli gibi devam çekilsin diye bekliyordum. Üniversiteye hazırlandığım yıl deli gibi 3. kitabı izledik, ardından hazırlık yılımın başlarında 3. kitabın diğer yarısı geldi ve hüzünle bitti seri. Aslına bakarsanız yeni bir avatarın hikayesini beklemiyordum, benim kafamda daha çok 4. kitap yaparlar falan filan vardı. Legend of Korra başladığından beri birçok konuda eleştiri aldı ve açıkçası bunlar doğaldı ama sonradan işin cılkı çıkmaya başladı. Eski seri ile arasına belli farklar koymak istedikleri belli ve başından beri aslında bizi sürekli Amon ile uğraştırmayacaklarını yeni sezonda bambaşka şahısların müdahil olacağını söylüyorlardı. Önce diziyi çok ağırdan alıyorlar dendi sonra da işler çok hızlı ilerledi dendi falan filan. Uzun süre probending ve şehir hayatı temalarının bu kadar yoğun olması aslında bir nevi dikkat dağıtma ve ağırlıklı olarak değişen dünyayı bize bir şekilde tanıtma çabasıydı. sıkıldığım anlar benim de var ama bu mantıklı bir karardı. ayrıca anlaşmaları gereği ellerinde olayı anlatacak 12 bölüm hakları vardı biliyorum, bu sebeple çok temiz bir iş çıkardı.

Dizi The Aftermath ile bence gerçekten kendi varlığını gösterdi. Bu arada ilk bölümde kesinlikle güzeldi bence, neyse , ne zaman Tenzin hava bükmeye başladı dizide, işler daha da bir renklendi. Karakterlerin gerçek tutumları ve gelişimleri yine de takip edilesi bir çizgiye sahipti. evet "Avatar the Last Airbender" karakterlerini çok daha iyi gözlemlemiştik ama düşünün daha sadece 12 bölüm izledik, ilk seri ise 3 kitaptan oluşuyor bu fark çok doğal.

Sezon finaline geleyim.


Öncelikle yazı bu noktadan itibaren Resimli-Resimli-Spoiler içerir.

Fazla uzatmak istemiyorum ama "Endgame" gerçekten tatmin ediciydi. Bolin hislerini çok fazla ifade etse de aslında derinliğini yeni yeni kazanan bir karakter bence ve bu hayvan ilişkileri onu yeni sezonda epey ilginçleştirecek. Naga ile BFF olmaları güzel oldu. ayrıca Naga-Bolin dövüş konusunda oldukça uyumlu olduklarını 10. bölümde de azıcık bir göstermişlerdi. "Mustache Guy!" 




Asami ise kesinlikle serinin (bu sezonun) altın karakteri olduğunu kanıtladı. Benim için Meelo ve Asami en önemli parçalar. Asami'nin ihanet etmemesi ve babasının gerçeği ile yüzleşip mücadele etmesi onu apayrı noktaya taşıyor. Bu noktada başlı başına ruhani bir derinliği var bu genç kadının. Babasıyla savaşı ise mükemmeldi.





General Iroh, 10. bölüm sonunda yerimde hoplamama sebep olan beydir kendisi. Bir yenilgi ile diziye dahil olması güzeldi ama onun Bumi'nin oğlu olmaması biraz hayal kırıklığına uğrattı. Ben o yakalığın onunla alakalı olduğuna bayağı inanmıştım. Ne bileyim Zuko'nun kızı ile Bumi evlenmiş olsa falan adam resmen iki avatarın soyundan geliyor olurdu. Iroh'a dönersek bize geçekten canlı olduğunu gösterdi, özellikle bu karaktere bol bol hata yaptırmaları beni sevindirdi daha gerçekçi bir insan gördük. Yine de semalarda uçan, tek tek tüm o uçakları deviren ve Aang'in anıtından o aptal maskeyi indiren kendisi olduğu için son üç bölümdeki en harika karakterlerden birisi oldu yine.
"Thanks for looking after me, Aang"

Mako ise gerçekten bu bölümde yaptıkları ile sıradan bir ateş bükücü olmadığını kanıtladı. Fazla bir sözüm yok , aşkı ve kimliği için bir mücadele veren genç bir adam gördük ve gayet hoş bir sunumdu.

Ayrıca Korra ve moka Tenzin ve çocukları kurtarmak için ateş bükerken arkada eski serinin bitiş jeneriğinin müziği çalıyordu yani Zuko ve Aang ateş bükme ustalarının huzuruna çıkarken çalan müzik. deli gibi heyecanlandım o noktada. Mako'nun bol yıldırımla Amon'u haklaması ayrıca daha da harikaydı.



En başından beri Korra'yı çok sevdim. Genelde yeniyetme tripleri beni boğar ama Korra daha farklı gibi geldi. Onun durumu biraz daha kendini kanıtlama ile ilgiliydi ve bu da Beyaz Lotus Tarikatı'nın onu korumak için dünyadan saklaması ile alakalıydı. İnsanlar sanırım bildikleri, kabul ettikleri bir şeyin farklı bir şekilde oldurulmasınına katlanamıyorlar. Aang'den sonra böylesine şımarık ve dünyevi bir avatar onlara çok ters gelmiş olacak ki herkes bu kadar öfkeliydi bu karaktere. Bence yazanların özgür kararlarına saygı göstermek gerekiyor zira istedikleri gibi bir karakter oluşturmaları seriyi besliyor.
En sonunda Amon'un onun bükme yeteneğini alması ile hava bükücülüğünün ortaya çıkması çok güzeldi. O noktada Avatar Hali'ne geçseydi güzel ama fazlası ile tahmin edilebilir olurdu. Amon'a ağzının payını verip onu ifşa etmesi hem destekçileri için hem de Korra'nın gururu için iyi oldu.
Adam bükücü çıktı, laaan!

Korra'nın bükme gücünün geri gelme anına gelmeden şunu da belirtmeliyim ki Amon'u sempatik bulduğum anlar olsa da Korra'yı böylesine zavallı durumuna düşürmesinden ötürü ve Meelo ve ailesi'ne zarar vermeye kalkmasından ötürü gövümde hiçbir değeri kalmadı. Tarrlok ağabeyini öldürerek aslında ailesinin onurunu kurtarmış gibi oldu (Harakiri misali).

!!Prison Break!!

Evet, Aang'in gelip Korra'yı iyileştirmesi ve ona enerji-bükmeyi öğretmesi çok güzel bir kapanış oldu. Yeni sezonda bize aslında daha yoğun hikayeler sunacaklarını tahmin edebiliriz. Sezon kapanışını da şehrin dışında yaptıklarını düşünürsek, Avatar daha aktif olarak dolaşacaktır. ayrıca daha Kya'yı görmedik, Aang'in bir evladı daha var. Zuko'nun annesinin meselesi var ve daha onu da göremedik.


Neyse beni asıl sevindiren şey bir sürü Avatar görmüş olamamız. Daha önce sanırım bu kadar net bir şekilde hepsini görememiştik. Özellikle arkalarda bir tane Steampunk kıvamlı bir toprak bükücü var gözüm ona pek bir takıldı.


Çok iyice bir yorum yazamamış olabilirim çünkü kafam vızıldıyor. Diyeceğim bu seriye gereksiz ve ben hep aynısı isterim tepkisi ile yaklaşılmasına katlanamıyorum. Sağlıklı eleştirenler var elbet ama  elbette eskisi olmayacak arkadaşım. Asıl olsaydı kızmak lazım, teknolojinin bu kadar gelişmiş olması da çok doğal zira savaştan çıkmış bir dünya bu, savaş sonrası her daim böyle çıkışlar yaşanır. Ateş Ulusu zamanında epey arttırmıştı icatlarını.
İşte böyle, epeydir bu kadar uzun yazmadım. Sıkıcı mı oldu bilemedim ama artık kısmet.
Şimdi resimler;






Eski Avatar hikayelerine dönseler bir ara çok harika olur.

2 yorum:


Takipçiler =)

Gelenler Gidenler