3 Ocak 2012 Salı

Labarotuvarda Kurallar (!)

Bilirnir mi bilmem, kimyager olacağım ben, (afeeeerin bana!, hani at boku doktoru olacaktın yavrum?)

Güzel iştir aslında ama labarotuvar dedin mi belli kurallar var, uymazsan ciddi ciddi vücudundan bazı yerleri tamamen kaybedebilirsin. Fakültenin geçmişi böyle hikayelerle dolu, yani birgün aslında tüm asistanları bir araya toplayıp battaniyelerimizle bir korku öyküleri gecesi yapsak, anlatılan hikayelerin hepsi yaşanmış çıkar.

Neyse;

İşte lab.da yapılmaması gereken birkaç şey;
1-Koridorlarda koşmayınız.

2- Labarotuvarda yersiz şakalar yapmaktan sakınınız. Ciddi sonuçlar yaratabilir.

Bu liste uzuyor (ne kadar erken sıkıldım yazmaktan) ,  Ümit Tunca, Nükhet Tan, Güneş Koza va A. Bahattin Soydan tarafından yazılmış olan  "Genel Kimya Labarotuvar Kitabı" tüm listeyi içermektedir, ilgilenen varsa açıp okusun, eğlencelidir.


Lakin bir de kesinlikle her labarotuvarda yaşanamayacak harika anlar yaşanır bazen. Öyle eşşissizdir ki hayatınız boyunca unutulmayacak bir an kalır yanınıza ve tüm bölüm kıskanır labarotuvarınızı.
Mümkünse deneyden sonra şunları yapın, ( Deney alanından biraz uzakta olsun ama hala labarotuvardasınız, biz öyle yaptık)

1-Mekanda bol bol yemek bulundurun.
2-Maksimum katılım olmalı, katılanlar arasında  özellikle  5-6 oynamayı seven insan olmalı, onlar ortamı alevlendirir zaten.
3-En az iki defa halay çekilmeli. ( Fark ettiyiseniz koşmuyoruz, kontrollü ve vücudumuza hakim olarak halay çekiyoruz ve halay başına aynen uyuyoruz.)

4- Dur ihtarına uyulmamalı.
5-Labarotuvarda yersiz şakalar yapmaktan sakınınız. Hala ciddi sonuçlar yaratabilir.




Bunları yaparsanız kötü bir deney sonucu bile sizi üzemez. Ancak her (başarılı-başarısız)deneyin ardından bunu alışkanlık haline getirirseniz, bölümde arkanızdan "habire halay çekiyorlar bunların yaptığı iş çok basit aslında" gibisinden dedikodular çıkabiliyor.

Yukarıda anlatılanların hepsi gerçektir ama umarım okuldan atmazlar beni,
Kış cadısı sizi selamlıyor
Sevgilerimle Callieach Bheur

  
Tabi ki biz böyle saçma pozlar vermiyoruz labda, bir asaletimiz var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Takipçiler =)

Gelenler Gidenler