1 Nisan 2012 Pazar

Sentezle

Birçok durumda korku sebebi olsa da Organik Kimya bir şekilde işin en fantastik kısmı gibi. Politik konuşuyorum biraz çünkü insanlar pek hararetli oluveriyor bu mevzularda. Yine de  bir maddeye ulaşmanın yollarını aramak ve bunun ezber olmadığının farkına varmak cidden tatmin edici.
Benim için ve eminim pek çok kimyager için bu noktada periyodik tablo aslında net bir alfabe. Sadece bir tablo değil aslında bir soy ağacı, bence olaya bu şekilde bakarsanız işiniz daha zevkli bir hal alır. Siz sadece orada benzerliği olan elementlerin davranış biçimlerini sorguluyorsunuz ve eğer o davranışları çözmeyi başardıysanız o zaman tasarımlarınız gerçekleştirilebilir bir hal alıyor. 







İşin bir de Fiziksel Kimya denilen bambaşka bir noktası var ki işte bu noktada ben biraz daha zorlanır gibi oluyorum o da sadece tembelliğimden, fazla çalışasım gelmiyor. Neyse, maddeyi tasarladınız ama hangi fiziksel koşullar altında, hangi etkileşimler yüzünden bu sentez, hidroliz vs. gerçekleşebiliyor veya gerçekleşemiyor. 


Kimya aslında bir peri masalı, tam yaşamın ortasında; onu bir şekilde sıkıcı hale getiren insanları dövmek istiyorum ama gerçekten dövebilirim. Bu insanlar hayatın her noktada bunaltıcı olmasını sağlıyorlar çünkü onlar için dünya ciddi ve ağırbaşlı bir yer. Onlar sadece bu güzelliğin içindeki aptal noktalar! Dünya sıkıcı bir yer değil, toz pembe olmadığını ve her yerde acılar olduğun farkındayız ama sürekli bir ciddiyet bunu daha kötü hale getiriyor, sadece doğru tutuma ihtiyacınız var. O kadar harika şeyler var ki kimyanın içinde sanki Profesör Severus Snape size iksir dersi veriyor. Büyü gibi bir iş bu ama her yanınızda. Etil alkol ve suyun azeotrop oluşturması bile bir mutluluk kaynağı. Saçmalıyormuşum gibi mi gözüküyor bilmiyorum fakat saçmalamıyorum çok iyi biliyorum bunu sadece bir pazar günü önümdeki hafta 3 tane sınavım varken Çatı'nın Ziyaretçileri'ne bir hikaye anlatmak istedim,; tüm amaç budur



Bir de gerizekalı kimyagerler var, bir işi diğerinden üstün göstermeye çabalayan ve beni bunaltanlar. Onların hikayesini de anlatacağım daha o işin arkasını bırakmadım. Hele şu dönem bir bitsin, tüm derslerimi vereyim, öyle.  :)


Daha anlatılacak çok hikaye var :)

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Kimya kesinlikle çok zevkli; ben organiğin tam olarak senin sevmediğin kısmına bayılırım, tüm bilincinle kendini ona vermek zorundasın. Fiziksel kimya'da öyledir ama orada işte matematiğine kalıyor kişinin, hem kimya hem matematik aynı anda kullanılmazsa patlıyorsun fizikoda.

    Kısaca ikisi de benim bebeğim, ayıramaam ki :D

    YanıtlaSil


Takipçiler =)

Gelenler Gidenler