18 Mart 2010 Perşembe

Yükseklere Bakma Snitch'i Göremezsin, Sonra Bellatrix Gibi Kahkahanı Bitiremezsin!

Sevgili Ziyaretçiler,



Bugün biri öyle bir şey dedi ki sinir oldum. Neymiş efendim, Harry Potter , A Wizard Of Earthsea ’den kopya edilmişmiş!!! Gerekçe daha bir etkileyici, bakın şimdi; neymiş ikisinde de genç bir büyücü çocuk varmış, ikisinde de büyücü okulu varmış(!) bir de ikisinde de beyaz sakallı öğretmenleri varmış(Gong)!


Vay bee! Ne parlak bir zekân var senin öyle, ne kadar etkilendim anlatamam; ne ince çözümleme gücün varmış gözlerim doldu.


Pardon?


Hayır İngilizce dersindeyiz ve Ursula K. Le Guin’in Schrödinger’s Cat adlı kısa öyküsünü okuyoruz, sinirden doğru düzgün bir anti-tez de sunamadım Çözümleyici Hanım’a. Tüm İngilizce Lügat silindi aklımdan, titreme geldi adeta. Sen doğru düzgün bir eleştiri sun, canımı ye; ama böyle Milliyet’in Pazar eki haberleriyle gelme karşıma be şekerim, yapma bunu yapmaaaaaaaaaaaaa! N'olur çok sığğğ!. Sana da yazık, bana da, Ursula’ya da Joanne’e de…


Bu yazarların ikisini de pek severim aslında, ikisinin de kendine has alaycılıkları ve yaratıcı güçleri vardır. Kıyaslanamazlar, muhakkak Le Guin çok derin bir birikime sahip, işlerinden bu açığa çıkıyor zaten. Ayrıca Rowling Yerdeniz Efsanesi’nden de esinlenmiş olabilir belli noktaları ama sen diyemezsin ki bu kopyalanmış; bu kadar su katılmamış bir alık olamazsın diyorum ya bari sağlam bir tez ile gel.


İngilizce dersini anlatan kişi çok hoş bir hanım, Gümüşsuyu’ndan Taksim’e çıkarken onunla uzun uzun tartıştık. Orijinallik kalmadı, özgünlük var diyorlar ya çok doğru. Hocam da şunu söyledi , “Her Özgünlük de zaten kendi içinde bir orijinallik taşır.” (Citation) =)


Yorumu yapana sesleniyorum;


Öyle yoğurdun kaymağını alırcasına bir yüzeysellikle kitap eleştirisi yapma, lütfen eğer eleştiri yapmak istiyorsan özen göster, oku, araştır ondan sonra temiz bir şekilde kamuyla paylaş. Öbür türlüsü olmuyor hanımefendi… Hah! Bu yaptığını hangi Harry Potter hayranına yapsan gıcık olurdu, sen benim gibi manyağına çattın bloguna yazıyor o da ayrı.


Ay neyse daha rapor yazacağım, zaten kimya bölümünde patlama olmuş. Dün dersler iptal edilmişti, iyi sıyırdık yine.


Ben gidiyorum,
Sevgiler,
Kendinize iyi bakın


Callieach Bheur

3 yorum:

  1. Sırf seni sinir etmek için öyle birşey söylemiş olmasın Callieach? Zira yorumun derinliğine (!) bakıyorum da, başka mantıklı açıklama getirmek mümkün değil =D

    YanıtlaSil
  2. Yok bea, tanımaz etmez beni,
    entellektüel mi görünmek istedi nedir bilmem.
    yolasım geldi=)

    YanıtlaSil
  3. Keşke yolsaymışsın, en azından bir daha yüzeysel, sığ yorumlar yapmazdı böyle =)

    YanıtlaSil


Takipçiler =)

Gelenler Gidenler