29 Mart 2010 Pazartesi

Prömiyer Zamanı

Selamlar Ziyaretçiler,


Aranızda Aslan Kral’ı izlememiş olan pek azdır sanırım, hele ki 88–92 arasında doğduysanız izlemişsinizdir kesin. Ne hikâyedir, ne şahanedir… Birden The Morning Report çalmaya başladı oradan aklıma geldi. Mufasa ölünce ne ağlamıştım, Simba sesi hala kulağımda “Help, Someone. Anyone!” .

Neyse herkes için değerli parçalar vardır böyle, cılkını çıkartmayayım.

Dün Bilgi Üniversitesi’nin Tiyatro Topluluğu olan Bilgi Sahnesi’nin yeni oyununun akışına davetliydik. Oyunları ailelerin bilerek ya da bilmeyerek çocukları üzerinde oluşturdukları baskılar ve kimsenin yaşamadım diyemeyeceği trajikomik parçalardan oluşuyor. Enerjileri benim çok hoşuma gitti açıkçası, durumlara yaklaşımları çok hoştu. Geçen sene “A Midsummer Nights Dream” ‘in Can Yücel çevirisi olan “Bahar Noktası”’nı oynamışlardı. Prömiyer tarihlerini buradan duyururum size, kesinlikle kaçırmayın diyorum. Ben de orada izleyenlerden biri olacağım.

Tiyatrodan başladık madem devam edelim. Duyduğuma göre İTÜ Sahnesi’nin (tıklayın bilgi alın) yeni prodüksiyon’unun adı daha kesinleşmiş olmasa da oyun 8 Nisanda prömiyerini yaparak seyirci karşısına geçecekmiş. Ben bu konuda feci heyecanlıyım, herkes bekleniyor oyuna gelmekten çekinmeyin. Hem artık İTÜ Ayazağa’ya Taksim’den metroyla 18 dakika da gidebiliyorsunuz. İzlemelisiniz oyunu, kesinlikle ve kesinlikle. Grubun önceki prodüksiyonları Eugène Ionesco’nun Gergedanlar’ı (2008) ve kendi metinleri olan Şimdiki Zamanın Rivayeti (2009) idi. Ben Rivayet’i birkaç kez canlı izledimse de Gergedanlar’ı sadece kayıttan izleyebildim. Gergedanlar ilginç bir oyundu, bir daha oynansa şüphesiz giderim.



İTÜ’deki diğer bir tiyatro topluluğu olan TİMİS’in prömiyeri ise 14 Nisan da olacakmış, onu da o gün izlemeye gideceğim kesin, siz de gelmelisiniz Ziyaretçiler.
Yeppa, prömiyer mevsimi geldi valla süper =) Bol bol oyun izleyeceğiz. Sevgili Abra bu konuda ilgili olduğunu bildiğimden özellikle sana sesleniyorum, kaçırma bunları.

E hadi öyleyse Circle of Life diyerek ben gideyim,

Bu arada nedense çok mutluyum, hatta umutluyum bu daha hoş=)

Kış Cadısı size gülümser,
Callieach Bheur

3 yorum:

  1. e birşeyler yazsan artık diyorum
    umur

    YanıtlaSil
  2. Kimsin bilmiyorum ama yazdım işte birşeyler=) umarım beğenirsin, şu sıra feci yoğundum:)

    YanıtlaSil
  3. umuur ismini mi görmedim ben senin yoksa sonradan mı ekledin oraya?

    YanıtlaSil


Takipçiler =)

Gelenler Gidenler